Klanten beoordeelden ons met een 9 uit 10

Fabrieksgarantie

Fabrieksgarantie Florijn Automotive

Fabrieksgarantie

Vanuit de fabriek worden onderhoudsintervallen en olieverversingstermijnen voorgeschreven. Deze zijn vermeld in het service- en garantieboekje dat bij je auto hoort.

Onderhoudsintervallen zijn de perioden tussen twee onderhoudsbeurten in. Een onderhoudsinterval hoort te worden gereset aan het einde van een onderhoudsbeurt. Dan begint deze opnieuw met aftellen en zal er een controlelampje op het dashboard gaan branden als je auto toe is aan de volgende onderhoudsbeurt.

Olie moet volgens de fabriek om een gegeven aantal kilometers worden ververst. Dit is 10.000 tot 30.000 kilometer, afhankelijk van de rij-omstandigheden van de auto. Omdat olie veroudert, is ook de tijdsduur belangrijk. Daarom moet olie altijd minimaal eens per jaar worden ververst, ook als deze nog niet aan het gegeven aantal kilometers zit.

Als je de onderhoudsintervallen en olieverversingstermijnen negeert, loop je kans dat de fabrieksgarantie op je auto komt te vervallen. Als je deze fabrieksgarantie nog hebt, hoef je voor het onderhoud aan je auto niet per sé naar een merk-dealer. Dit wordt vaak gedacht, maar je kunt voor onderhoud gewoon naar jouw vertrouwde autobedrijf. De fabrieksgarantie blijft gewoon in stand. Is jouw controlelampje gaan branden of wordt het tijd dat de olie van je auto ververst wordt? Plan dan snel zelf een afspraak in met onze werkplaats, dan zorgen wij dat je fabrieksgarantie bewaard blijft.